En modern stadsdel i ett grönskande område

Tamarinden ligger i ett naturskönt område strax utanför Örebros centrum i stadsdelen Sörbyängen. Det nybyggda området karaktäriseras av nytänkande, innovation och hållbarhet. Med sitt urbana vardagsrum skapas möjligheten för mänskliga möten och njutbar utomhusvistelse oavsett ålder och tid på dygnet.

Det nybyggda området är beläget cirka 2,5 kilometer söder om Örebro centrum med korta avstånd till det mesta. Som boende i Tamarinden har du även nära till Gustavsviks golfbana, förskolor, skolor, universitet, mataffärer, samt Örebros största aktivitetscentrum – Sörbybacken – en plats för frisk luft, lek, fart och kittlande spänning.

FÖRENKLAR MILJÖVÄNLIGA VAL

Med sitt centrala läge underlättar det för dig som boende i området att välja cykeln framför bilen. Gaturummen är utformade efter en mer hållbar livsstil som uppmuntrar till promenad, cykel och kollektivtrafik. Även samordnade lösningar som bil- och cykelpooler finns tillgängliga för alla boende i området. Allt för att främja ett mer hållbart resande.

DET URBANA VARDAGSRUMMET

I hjärtat av Tamarinden, mellan alla hus, tar en ny typ av bostadsgata plats – Tamarindvägen. Vägen är ett gångfartsområde som kan liknas vid ett långt torg eller park där grönskande små trädgårdar, sällskaps- och aktivitetsytor varvas med skuggivande träd och planteringar för att främja hög biologisk mångfald.