Flytta in

Välkommen hem till livet i hyresrätt! Att hyra ger dig frihet! Vi ser fram emot att ha er som hyresgäst och hoppas att ni kommer att trivas i er nya lägenhet.

Inflyttningsdag

Du får flytta in i lägenheten efter klockan 12:00, från och med den dag då avtalet börjar gälla. Om detta är en lördag, söndag eller annan helgdag flyttar du in efter klockan 12:00 första vardagen efter helgen.

Nycklar

Vid inflyttningen får du ett antal originalnycklar – till lägenhet, port och soprum osv. Dessa är alltid stämplade med ett speciellt nummer. Kontrollera att du har fått rätt nycklar och att antalet stämmer. Du är själv ansvarig för att hålla ordning på nycklarna. Om ni önskar fler nycklar beställes dessa genom Tornets förvaltning. Hyresgästen betalar själv dessa.

Besiktning

Bostaden är besiktigad i samband med föregående hyresgästs utflyttning. Kontakta din förvaltare i god tid innan inflyttning.

Tv/telefon/bredband

Er lägenhet har fiberbredband från Telia. Det innebär att det finns en digitalbox i lägenheten som måste aktiveras för att kunna se på TV. I hyran ingår något som Telia kallar “Lagom”. Internet och telefon beställes av hyresgästen själv.

Inkopplingar i media skåpet får endast göras enligt de anvisningar som finns i anslutning till skåpet, eller som erhålles i samband med inflyttning. Kontakta din förvaltare om ni är osäkra.

Surfa in på www.telia.se/fiber eller ring 020 20 20 70 för att få aktiveringskoder och support.

Autogiro

Autogiro är ett enkelt och smart sätt att betala hyran på. Det är kostnadsfritt och innebär att pengarna för hyran dras automatiskt från ditt konto på förfallodagen. Det enda du behöver göra är att se till att det finns pengar på ditt bankkonto kvällen innan hyran dras.

Du kan ansluta dig till tjänsten i din internetbank.

Du kan också maila hyra@tornet.se för blankett.

Blanketten ska signeras och posta den till:
Tornet
Arenagatan 14 B
215 33 MALMÖ

Tänk på att du kan ha både autogiro och e-faktura!

Hemförsäkring

Du måste ha en hemförsäkring. Glöm inte att flytta över, eller teckna ny hemförsäkring för din nya lägenhet.

Parkeringsplats

Vill du ha en parkering så kan du kontakta din förvaltare. Du tecknar ett separat avtal för parkeringsplatsen.

Brandvarnare

Om din lägenhet har en brandvarnare som matas med ström från elnätet blir batteribyten överflödiga. Brandvarnaren är däremot utrustad med ett backup batteri för att även fungera vid elavbrott. Du ansvarar för att regelbundet funktionstesta brandvarnaren. Genom att trycka på knappen mitt under varnaren kan den funktionstestas.

Om din lägenhet har en brandvarnare som drivs med batteri ansvarar du för att regelbundet funktionstesta brandvarnaren. Genom att trycka på knappen mitt under varnaren kan den funktionstestas. När batteriet börjar ta slut hörs ett pip från varnaren. Byt batteri enligt anvisningar i bopärmen.

Adressändring

Glöm inte att anmäla adressändring per telefon 020-979899 eller på www.adressandring.se.

Lantmäterinummer

Lantmäterinummer måste anges vid adressändring och tecknandet av elavtal. Numret hittar du i kontraktet “officiellt nummer”.

Elavtal

Glöm inte att teckna elavtal som skall gälla från och med inflyttningsdatumet.

Varmvattenförbrukning

Mäts individuellt av Tornet och debiteras i efterhand.

Balkong

Vid behov av vindskydd till balkongen ber vi er kontakta förvaltaren på ert område. Vi använder oss av enhetliga utseende och har godkänt markisväv för respektive fastighet. Kostnaden för montering och inköp av markisväv bekostas av hyresgästen.

Bad/Dusch

Inga borrhål får utföras vare sig på väggar eller golv. Handdukstorken är elansluten och belastar er elförbrukning.

Hål i väggarna

Tänk efter före innan ni gör hål i väggarna för att sätta upp hyllor, tv-konsol eller liknande. Ni bor i hyresrätt och nästa hyresgäst kanske inte vill ha tv:n eller hyllorna på samma plats som ni.

Försök att välja flyttbara alternativ som inte skadar väggarna. Väljer ni ändå att skruva upp saker på väggarna kan ni bli skyldig att betala en omtapetsering vid eventuell avflyttning.