God inomhusmiljö i grönt område

Kvarteret kantas av två L-formade huskroppar runt en gemensam gård. Byggnaderna är i fyra våningar och en femte våning med avvikande utformning. Mellan gata och gård finns öppningar och portiker som gör det enkelt att röra sig i kvarteret.

Alla lägenheter har härliga balkonger eller uteplatser. Den välplanerade innergården har grönytor som skapar trivsel. Här kan kvarterets yngsta invånare leka och de vuxna kan umgås.

HÖGA MILJÖKRAV STÄLLS

Lansen Barkarbystaden byggs efter höga miljökrav, vilket innebär lägre energiförbrukning, god inomhusmiljö, stora grönytor och miljövänliga transporter. Husen är robusta, välisolerade och har effektiv värmeåtervinning, vilket minimerar mängden energi som behöver köpas.

Vi bygger bara in sunda material i husen och det finns ett separat soprum för återvinning/källsortering. Det finns sopsugsystem på innergården för hushållssopor. Vattenförbrukning och el mäts för varje lägenhet, med andra ord betalar du bara för den mängd vatten och el som förbrukas i din lägenhet.

BRA KOMMNIKATIONER TILL CITY

Spårtrafiken är välplanerad och tack vare flera busslinjer tar du dig enkelt till stan eller runt om i närområdet. Busshållplatsen på Stora torget ligger bara ett par minuter från dörren. Du når Barkarby inom sex minuter och Jakobsbergs station inom tolv minuter där pendeltåget kan ta dig vidare mot Stockholm eller norrut mot Kungsängen/Bålsta. Du är framme på Stockholm Central på under 20 minuter.

E18 är nära och under gården finns ett garage, men det är inte nödvändigt med bil i Barkarby. För om du vill ta dig runt i området finns många fina cykel- och promenadstråk att välja mellan.

T-BANAN KOMMER

Förläggningen av T-banans blå linje beräknas stå klar 2024. Två nya stationer kommer byggas i området och där möts tunnelbana, regionaltåg, pendeltåg och busstrafik för enkla och smidiga byten.

Boendefakta Lansen Barkarbystaden

  • Cykelförråd: 2 st i källaren, varav det ena delas med Brf Gripen.
  • Parkeringsplatser: 44 st i garage.
  • Barnvagnsförråd.
  • Separata källarförråd till samtliga lägenheter.
  • Energismarta bostäder hus med låg energiförbrukning.