Moderna hem i naturnära stadsmiljö

Vill du bo i en nybyggd ljus lägenhet nära naturen och en kort resa från city? I ett område som har tydliga kvarter och gaturum? Där det tas stor hänsyn till områdets intressanta flyghistoria och den värdefulla naturen? Då är Lansen Barkarbystaden ett bra alternativ för dig.

Kvarteret kantas av två L-formade huskroppar runt en gemensam gård. Byggnaderna är i fyra våningar och en femte våning med avvikande utformning. I området finns naturliga och trevliga mötesplatser som skapar en avslappnad och hemtrevlig känsla.

Välkommen hem till ett smart boende i naturnära stadsmiljö.

Både naturnära och citynära

EN MODERN OCH LEVANDE STADSDEL

Barkarbystaden ligger strax norr om Stockholm. Här har du naturen som granne samtidigt som shopping och Stockholm citys enorma utbud finns nära.

FLYGETS HISTORIA VILAR ÖVER OMRÅDET

Lansen Barkarbystaden byggs på ett område som tidigare varit en flygflottilj. För att bevara historian har gatunamnen kända flygplansnamn och det vilar en ”flygets historia” över hela Barkarbystaden. Historian finns subtilt med i bostäderna genom färgsättningen mot blått och guld, gårdens gångstråk som inspirerats av flygrutter och detaljer som anknyter till motiv från flygets verksamhet.

JÄRVAFÄLTET – ETT AV STOCKHOLMS STÖRSTA GRÖNOMRÅDEN

För dig som uppskattar natur och friluftsliv är Barkarbystaden perfekt. För precis runt knuten finns Järvafältet som är ett av Stockholms största sammanhängande grönområden med åkrar, ängar, sjöar och skog. Området är perfekt för morgonens joggingtur, helgens picknick eller härliga promenader, fiske och fågelskådning.

Det kommer finnas förskolor och skolor nära Lansen. Dessutom kommer stadsdelen ha gymnasieskolor, högre utbildning, kontor, kultur och multihall för idrott och mässor samt bibliotek och konsthall. Där blir det också restaurang, café och gym.

I Barkarbystaden kommer det finnas gott om mötesplatser. Kring torg och parker samlas handel, restauranger och caféer. Alla torg och parker får en egen identitet, utformning och funktion i förhållande till sin plats i staden.