Lägenhetsnummer

Samma lägenhetsnummer som står i kontraktet finns uppsatt på er lägenhetsdörrs utsida. Använd detta nummer vid felanmälan och vid annan kontakt med oss.

Lamputtag

Lamputtag i lägenheten är av typen DCL. Uttagen är placerade på väggarna och inte i tak. Tänk därför på detta:

Om du ska borra i tak – välj placering med omsorg. Gärna så centralt i rummet som möjligt. Funderar du kring något vid borrning i tak – ta gärna kontakt med förvaltaren innan, se kontaktlista.

Postbox/tidningshållare

I entrén finns postbox för varje lägenhet och utanför varje lägenhet en hållare för dagstidningar eller för de lägenheterna med loftgång i trapphuset.

Sopor

Sopkasuner (underjordsbehållare) hittar ni på gården mellan husen. Fraktioner finns för källsortering av ert avfall. Under diskbänken finns kärl för sortering av avfallet som läggs i respektive kärl i sophuset.

Parkeringsplatser

Totalt finns det 44 parkeringsplatser.

  • 30 utan elstolpe
  • 2 handikapparkeringar
  • 9 med elstolpe
  • 2 för elbil
  • 1 är avsedd för bilpoolen.

Barnvagns/rullstols-rum

På bottenvåningen i respektive huskropp hittar ni barnvagns/rullstols-rum som ni kan utnyttja.

Viktigt att tänka på för en bra boendemiljö

Rengör frånluft och tilluftdon, dammsug emellanåt. Det är inte tillåtet att stänga igen eller rubba don, det stör hela den inställda ventilationen i huset. Vid problem med ventilation kontakta istället Riksbyggen, se kontaktlista.

I köket är det bra att tänka på att torka upp vatten från arbetsbänkar och köksluckor direkt, de tål inte stående vatten och sväller lätt, likadant gäller ekparkettgolven.

Rengör avrinningshål i kyl, det får inte sättas stopp, peta med t ex en vanlig tops. Detta kan undvika stopp och problem med att kondensvatten rinner ut på parketten och orsakar vattenskador.

Städa även bakom vitvaror, damm kan t. ex. medföra brandrisk.