Attraktivt läge med goda kommunikationer till Helsingborgs centrum

Äppellunden ligger i kvarteret Infanteriet i stads- delen Drottninghög som är nära centrum och har all typ av service som du behöver för det vardagliga livet. Här är det enkelt att leva ett vardagsliv utan att vara beroende av bil.

Från Vasatorpsvägen finns en snabbusslinje till centrum. Hållplatsen är i direkt anslutning till kvarteret och med bussen tar du dig in till centrala Helsingborg på tio minuter.

Från Äppellunden till centrum är det ca 3,6 km och du kommer lätt fram på cykelvägar. Det tar drygt tio minuter att cykla in till centrala Helsingborg från Äppellunden. Om du pendlar med bil är det nära till både Ängelholmsleden och Österleden från Vasatorpsvägen.

Cykel- och bilparkering finns i anslutning till husen.

”Äppellunden i kvarteret Infanteriet inom stadsdelen Drottninghög följer stadens mål att förnya och skapa variationsrik arkitektur. Barn och unga ska vara i fokus i planeringen. Äppellunden har fyra hus som omsluter en trygg och grön gård. De två gatuhusen har lokaler i bottenvåningen. Norr om gården reser sig två punkthus med generösa balkonger och solceller på taket. Direkt intill kvarteret finns ett parkområde för lek och samvaro. Fasaderna är i tegel och övriga material såväl exteriört som interiört håller hög kvalité.”

STEN JONSON,Contekton Architects and Planners AB

Boende fakta om Äppellunden

  • Antal lägenheter: 108 st
  • I stort sett alla lägenheter har balkong.
  • Det finns gott om cykelparkeringar i anslutning till entréerna.
  • Förråd finns inne i varje lägenhet.
  • Det finns 17 parkeringsplatser intill husen och 27 i ett närliggande parkeringsgarage.
  • Barnvagnsförråd och rullstolsförråd finns i anslutning till trapphusen.
  • Energismarta och miljökloka bostäder med låg energiförbrukning.