Från vanliga punkthus till ovanliga trädgårdsvillor

Våra hus bygger på en horisontell struktur. Vi kallar det för ”trädgårdsvillor”.

Fastighetens läge

Husen är belägna i Helsingborg i den östra delen av Mariastaden. Maria Station ligger ca 300 meter från lägenheterna och ger goda kommunikationsmöjligheter. I anslutning till områdets östra del angränsar Gyhults gård och Gyhults skog med höga rekreativa värden. Service i närheten till området är god. I närheten finns livsmedelsbutiker, apotek, gym, restauranger och bensinmack.

Husen

Husen har utformats i samarbete med White arkitekter. Vi tänker tegel  som fasadmaterial, tillsammans med en viss variation i volymer med fasad av trä. Detta för att ge ett varmt intryck och liv åt byggnaden.

Konceptet låter det gröna från lövskogen kring Gyhults gård sippra in och prägla hela kvarteret. Entrégångar och fasader mot öster och väster har marktegel/fasadtegel som bildar en plattform åt de mer svävande fasaderna mot gårdens ängsvegetation.  Balkongerna kragar ut och ger ytor för växlighet, odling och gröna fasader. Vi har arbetat med gestaltning och utformning för att skapa ett hållbart boende med giftfria material.

Lägenheterna

Genom att bygga med hög materialkvalitet och miljövänliga produkter garanteras husen lång livslängd. Alla lägenheterna ges hög och hållbar standard och både fast inredning och utrustning, med helkaklade badrum, parkett golv och hållbara ytskikt. Parkeringarna placeras i ett underjordiskt garage där det även kommer att finnas cykelparkering.

Hyresrätter
34 st

RumsfördelningAntalStorlek
1 rum och kök835-36 kvm
2 rum och kök1746-73 kvm
3 rum och kök965-72 kvm

Bostadsrätter
35 st

RumsfördelningAntalStorlek
1 rum och kök1133-41 kvm
2 rum och kök1645-59 kvm
3 rum och kök865 kvm

Gemensamt garage för hyres- och bostadsrätterna med 37 garageplatser.

Området

Kontakt

Uthyrning & Administration:
Jette Jensen
jette.jensen@tornet.se