Tornet bidrar till utvecklingen av Drottninghög

Med det nybyggda kvarteret Äppellunden är vi med och utvecklar stadsdelen Drottninghög i Helsingborg i ett långsiktigt och unikt boendekoncept som ska locka nya målgrupper – ett målmedvetet och intensivt arbete med att utveckla stadsdelen som Helsingborgshem driver tillsammans med Helsingborgs stad.

Visionen för stadsdelsutvecklingsarbetet är att tillföra Drottninghög nya mötesplatser och fler moderna bostäder för olika behov och målgrupper. Det handlar också om att skapa förutsättningar för aktörer inom näringslivet att kunna etablera sig och utvecklas där. Tack till Helsingborgshem för den fina filmen!

Här bygger vi på Tornet 108 hyreslägenheter i olika storlekar, från ettor till fyror och två lokaler på 71 kvm vardera för affärsverksamhet som till exempel café. Ljusa lägenheter i hållbara material och till rimliga hyror. Med cykelavstånd till centrala Helsingborg skapas en fin balans mellan stadsliv och närhet till grönområden.

Vi har även blivit nominerade till Helsingborgs stads miljöpris för utvecklingen av ett effektivt energisystem som kombinerar fjärrvärme, värmepump, geoenergilager, solceller och solhybrider till bostäderna i området. Och förutom det utvecklingsarbete vi bedriver inom hållbart byggande och boende, så är även det sociala engagemanget och samhällsansvaret en av grundstenarna i vår verksamhet.

Läs mer om Äppellunden på Helsingborgshems webbplats

För mer information kontakta:
Henrik Oretorp
henrik.oretorp@tornet.se
0737-19 92 98

För uthyrningsfrågor kontakta:
Jette Jensen
jette.jensen@tornet.se
0702-83 22 87