Tornet investerar i expansiva Burlöv

Tornet ansluter sig till det stora stads-utvecklingsprojektet vid den kommande centralstationen i Burlöv. Fastighetsägarna Trianon och Wallfast som tillsammans med Burlövs kommun driver framtagandet av ny detaljplan för området, säljer en av byggrätterna om 12 500 kvm i området till Tornet. Det överenskomna fastighetsvärdet är 45 Mkr och tillträde till området sker under andra kvartalet 2023.

Genom att utveckla fler bostäder och verksamheter i nya stadsdelen intill Burlöv Center och kommande Burlöv Centralstation har Burlöv potential att växa i de centrala delarna av kommunen.

Stadsutvecklingsprojektet i Burlöv har ett strategiskt mycket fördelaktigt läge i anslutning till kommande Burlövs Centralstation med tåg till Malmö och Lund på 5 respektive 7 minuter. När fyrspåret är klart 2023 planeras för tågavgångar var tionde minut. Området har en spännande tid framför sig och Burlöv är den kommun i Sverige som hade högst befolkningstillväxt 2020.

– Det känns väldigt bra att vi kan investera i ett så centralt och expansivt läge med närhet till både tågstation och köpcentrum, säger Göran Wendel, VD på Tornet.

För mer information kontakta:
Mats Andersson, CFO
mats.andersson@tornet.se
070-817 60 80

Tornet bildades 2010 och ägs idag av Folksam, Peab och Balder. Affärsidén är att bygga och förvalta attraktiva och miljövänliga hyresrätter i de större städerna.