Tornet får klartecken i Lund

Vi är otroligt stolta vinnare i markanvisningstävlingen för kvarteret Gryningen i Lunds nya stadsdel Brunnshög. Höga hållbarhetsambitioner med inslag av växt- och biodling och en lekplats för hela stadsdelen var några utmärkande egenskaper som fick juryns gillande.

I uppdraget ingick att förverkliga Brunnshögs mål och nytänkande när det gäller smarta city- och hållbarhetslösningar. Juryn uppskattade våra höga hållbarhetsambitioner och visioner. Särskilt gillande fick våra starka åtaganden för det offentliga rummet, med en pocket-park och lekplats tillgängliga för hela stadsdelen.

Vi kommer att bygga ett 60-tal hyresrätter, i samarbete med Tengbom arkitektkontor. Odlingsytor kommer att prägla hela fastigheten – på innergården, i trapporna och terrasserna. Fruktträd, bärbuskar och ytor för egen odling på innergården. Dammar och bäddar kommer att samla upp regnvatten, som används till att bevattna odlingarna. Hela byggnadens livscykel kommer att vara klimatsmart. Det sex våningar höga huset byggs i trä med trästomme och taket kläs med solceller.

Vi på Tornet är extra glada över att få vara med i uppstarten av en stadsdel som så tydligt fokuserar på visionen om ett hållbart boende och effektivt resursutnyttjande av energi och material. Med mötesplatser för människor, natur och kultur.

För mer information kontakta: 
Henrik Oretorp
0737-199298
henrik.oretorp@tornet.se