Hur vill du att framtidens boende i Linköping ska se ut?

Välkommen till en workshop där du kan dela dina tankar och idéer om hur framtidens bostäder ska se ut. Här har du verkligen chans att påverka innan vi börjar bygga. 

Hur vill du utveckla Vallastaden? Vill du bo med dina föräldrar eller barn och barnbarn? Eller kanske i ett gemensamt boende med kompisar? Lever du i bonusfamilj? Vill du kunna kombinera distansjobb och boende? 

Vi söker dig mellan 18–100 år

Vi behöver ca 5-7 deltagare i alla åldrar, från studenter till pensionärer. Möten kommer att hållas på ett smittsäkert sätt under februari/mars 2021. Vi återkommer med närmare information till de som anmält sig.

Anmäl ditt intresse till monika.wintoft@tornet.se

Berätta kortfattat vem du är och varför du vill vara med.Vi vill ha din intresseanmälan senast 15 februari.

Här börjar framtidens hemlängtan

I Vallastaden, Linköping, erbjuds en unik möjlighet för dig som blivande hyresgäst att vara med och utveckla din framtida bostadstyp tillsammans med oss på Tornet och våra arkitekter redan under planeringsstadiet.

Dagens bostäder är ofta planerade efter en mall som hängt med sedan 1950-talet. Visserligen väl planerade bostäder, men behov och familjekonstellationer har förändrats sedan dess. Tornet och Wal group utvecklar tillsammans nya metoder för att identifiera framtida hyresgästers behov och önskemål för att skapa ett ultimat boende i de områden där nyproduktion uppförs. 

Exempel på alternativ:
Bostad och kontors-/verksamhetslokaler (bokaler)
Generationsboende
Kollektivboende (eventuellt studentkollektiv med studentkår)
Flexibla lägenheter som kan ändras till flera mindre eller en större om behov uppstår.