Byggstart i Kungsängens centrum

Tornet Bostadsproduktion bygger 152 nya hyreslägenheter i Kungsängens centrum. Nästa fredag den 26 januari tar vi det första spadtaget.

– Vi på Tornet bygger hyresfastigheter. Inte för att sälja av och räkna hem, utan för att själva behålla och förvalta till trivsamma hem och levande kvarter, säger Tornets vd Göran Wendel.

Tornet uppför 152 lägenheter fördelade på sju byggnader vid Ringvägen i Kungsängens Centrum. Lägenheterna är från ett rum med kök på 51 kvm upp till fyra rum och kök på 78 kvm. Husen är belägna i en bergsluttning med utsikt över Mälaren.

Bebyggelsen är placerad i en solfjädersform som planeras med hänsyn till befintlig terräng och värdefull natur. Området utformas med tydliga kvarter och gaturum. Det kommer även ske en ny lokalisering av befintlig förskola. I planen ingår också upprustning av kvarvarande naturområde.

Kommunikationerna är mycket goda med cirka 5 minuters gångväg till pendeltågstationen och bussar. Dessutom ligger Kungsängens Centrum, med sin lokala handel och service, inom 5 minuters promenad.

– Den 26 januari klockan 12.30 tas det första spadtaget och det känns hedrande att vi har fått det här förtroendet från kommunen, säger Göran Wendel, vd på Tornet.

Kommunstyrelsens ordförande Camilla Jansson (s) som kommer att ta det första spadtaget är nöjd att projektet nu kommer igång:

– Upplands-Bro är en av landets snabbast växande kommuner och det finns en stor efterfråga på bostäder. Upplands-Bro får genom Tornet en ny stark och långsiktig aktör som ska bygga, äga och förvalta lägenheterna som hyresrätter. Ett viktigt och välkommet tillskott, säger kommunstyrelsens ordförande Camilla Janson (s)

Vid frågor vänligen kontakta:
Göran Wendel, VD på Tornet Bostadsproduktion AB
Tel: 070-556 57 59

Camilla Janson (S), Kommunstyrelsens ordförande
Tel: 08-581 692 05, 073-961 65 20

Tornets Bostadsproduktion AB:s affärsidé är att bygga och förvalta attraktiva och miljövänliga hyresrätter i de större städerna. Tornet bygger hyresfastigheter, inte för att sälja av och räkna hem, utan för att själva behålla och förvalta till trivsamma hem och levande kvarter. Det är en modell som skapar bostäder som håller i längden.