Rydebäck

Beskrivning

Nya hyreslägenheter och trygghetsbostäder i populära Rydebäck. 74 lägenheter fördelade på tre byggnader. Merparten - 55 lägenheter - är trygghetsboende. Det innebär att de hyrs ut till hyresgäster där någon i hushållet är 70 år eller äldre. Resterande 19 lägenheter är vanliga hyresrätter.

Omgivning

Bo nära både natur och stad

Om du drömmer om ett stillsamt boende vid havet samtidigt som du vill ha nära till stad med liv och rörelse är våra lägenheter i Rydebäck perfekta för dig.

Rydebäcks kust utgörs bland annat av en tre kilometer lång sandstrand för härliga stunder i solen och krispiga vinterpromenader.

Kommunikationer

Här bor du vid Rydebäcks Pågatågsstation med tåg som tar dig längs Västkustbanan och till närliggande Helsingborg och Landskrona på bara några minuter. Du tar dig dessutom från Rydebäcksstation till centrala Malmö på bara 45 minuter.

Service

Orten ett stort utbud av bekvämligheter. Här hittar du flera restauranger, en livsmedelsaffär med apoteksdel, vårdcentral. galleria, spa, gym och bibliotek. I närområdet finns det även golfbana, idrottsplats, två fotbollsplaner och en sporthall. Här finns dessutom ett flertal förskolor, såväl kommunala som privata. Rydebäcksskolan har elever från årskurs 0 till 9 och här bor många barnfamiljer samt familjer i övre medelåldern. Totalt bor det ca 6000 invånare i Rydebäck.

Allmänt

För att bo i en trygghetsbostad måste minst en i hushållet ha fyllt 70 år. Du som hyresgäst bor och sköter dig själv precis som i en vanlig lägenhet. Skillnaden är att vissa utrymmen är mer tilltagna för att underlätta framkomligheten och så finns det tillgång till gemensamma utrymmen. I de gemensamma lokalerna kommer det finnas en trygghetsvärd under delar av dagen som anordnar aktiviteter. Övrig tid är det en trevlig mötesplats för att umgås med andra trygghetsboende.

FASTIGHETSBESKRIVNING

Beteckning
Rydebäck
Kommun
Helsingborg
Typ
Bostadsfastighet
Gatuadress
Färingsögatan 8, Rydebäcksstationsgata 36-40

KONTAKT

Felanmälan:

0771-860 860 eller fastighetsservice@riksbyggen.se

Journummer:

0771-860 860 (endast vid akuta ärenden utanför ordinarie kontorstid)

Uthyrning och administrativa frågor:

Vardagar 9.30 - 12.00 042-15 84 10 eller info@energiteknik.nu

Tornet

Energiteknik
Uthyrare
Tel: 042-15 84 10
info@energiteknik.nu

Tornet
Arenagatan 14 B, 215 33 Malmö
Tel: 040-614 26 80

E-post: hyra@tornet.se

 

 

LinkedIn Facebook

puff

Lediga bostäder

Hitta en ledig bostad